托福TPO29阅读Passage2原文文本+题目+答案解析
欢迎来到蘑菇教育官网,更好的高申党聚集地!

TOEFL

24小时全国免费热线

400-004-6613

首页 / TOEFL / 干货分享 / 托福TPO29阅读Passage2原文文本+题目+答案解析
托福TPO29阅读Passage2原文文本+题目+答案解析

为了帮助大家高效备考托福,蘑菇教育小编为大家带来托福TPO29阅读Passage2原文文本+题目+答案解析,希望对大家备考有所帮助。

  为了帮助大家高效备考托福,蘑菇教育小编为大家带来托福TPO29阅读Passage2原文文本+题目+答案解析,希望对大家备考有所帮助。

  Competition

  When several individuals of the same species or of several different species depend on the same limited resource,a situation may arise that is referred to as competition.The existence of competition has been long known to naturalists;its effects were described by Darwin in considerable detail.Competition among individuals of the same species(intraspecies competition),one of the major mechanisms of natural selection,is the concern of evolutionary biology.Competition among the individuals of different species(interspecies competition)is a major concern of ecology.It is one of the factors controlling the size of competing populations,and extreme cases it may lead to the extinction of one of the competing species.This was described by Darwin for indigenous New Zealand species of animals and plants,which died out when competing species from Europe were introduced.

  当同一物种的不同个体或不同的物种都依靠同一有限资源时,这种情况往往会引发成所谓的竞争。竞争的存在已为生物学家们所熟知,其结果也已被达尔文详尽叙述过。同一物种不同个体之间的竞争(种内竞争),作为自然选择的一个主要原理,现在属于进化生物学。不同物种个体之间的竞争(种间竞争)是生态学的主要部分。它是控制有竞争关系的种群数量的一个因素,而其极端情况可能导致竞争的一方灭绝。达尔文在描述新西兰本土动植物物种在与引进的欧洲物种的竞争中灭绝时讲到该情况。

  No serious competition exists when the major needed resource is in superabundant supply,as in most cases of the coexistence of herbivores(plant eaters).Furthermore,most species do not depend entirely on a single resource,if the major resource for a species becomes scarce,the species can usually shift to alternative resources.If more than one species is competing for a scarce resource,the competing species usually switch to different alternative resources.Competition is usually most severe among close relatives with similar demands on the environment.But it may also occur among totally unrelated forms that compete for the same resource,such as seed-eating rodents and ants.The effects of such competition are graphically demonstrated when all the animals or all the plants in an ecosystem come into competition,as happened 2 million years ago at the end of Pliocene,when North and South America became joined by the Isthmus of Panama.North and South American species migrating across the Isthmus now came into competition with each other.The result was the extermination of a large fraction of the South American mammals,which were apparently unable to withstand the competition from invading North American species—although added predation was also an important factor.

  当主要需求的资源能充分供给时,竞争就不会很激烈,正如很多情况下植食动物都能够共存。而且绝大部分物种并不只依靠一种资源,当某物种的主要资源匮乏时,它们常转向其它候选资源。如果多个物种竞争同一稀缺资源,他们常会转向不同的候选资源。近亲之间的竞争往往最激烈,因为他们对环境有相似需求。但激烈竞争也可能发生在毫不相关却需要同一资源的物种之间,例如吃种子的啮齿动物和蚂蚁。当一个生态系统中的所有动植物都参与到竞争中来时竞争的影响将表现得淋漓尽致,比如在两百万年前上新世末期当南、北美洲在巴拿马地峡处聚拢时所发生的一切。南、北美洲的物种可以穿越地峡而相互竞争。结果是大量南美洲哺乳动物因抵抗不了来自北美洲物种的竞争而灭绝----尽管过度捕杀也是一个很重要的因素。

  To what extent competition determines the composition of a community and the density of particular species has been the source of considerable controversy.The problem is that competition ordinarily cannot be observed directly but must be inferred from the spread or increase of one species and the concurrent reduction or disappearance of another species.The Russian biologist G.F.Gause performed numerous two-species experiments in the laboratory,in which one of the species became extinct when only a single kind of resource was available.On the basis of these experiments and of field observations,the so-called law of competitive exclusion was formulated,according to which no two species can occupy the same niche.Numerous seeming exceptions to this law have since been found,but they can usually be explained as cases in which the two species,even though competing for a major joint resource,did not really occupy exactly the same niche.

  竞争在多大程度上决定群落的组成和某特定物种的密度一直备受争议。问题是竞争通常无法直接观察得到而必须通过某一物种的扩张或增加而另外一种物种同时减少或消失的对比中推测出来。俄罗斯生物学家G.F.Gause进行了大量的两物种的室内实验,结果表明当只提供一种资源时其中一个物种将会灭绝。基于以上实验和实地观察,所谓的竞争灭绝法则是成立的,因为两个物种不可能同时完全占有同一有限资源。不过也发现了很多例外,但这些情况下两个物种,尽管会争夺某一主要资源,但它们争夺的资源不完全相同。

  Competition among species is of considerable evolutionary importance.The physical structure of species competing for resources in the same ecological niche tends to gradually evolve in ways that allow them to occupy different niches.Competing species also tend to change their ranges so that their territories no longer overlap.The evolutionary effect of competition on species has been referred to as“species selection”;however,this description is potentially misleading.Only the individuals of a species are subject to the pressures of natural selection.The effect on the well-being and existence of a species is just the result of the effects of selection on all the individuals of the species.Thus species selection is actually a result of individual selection.

  物种间的竞争对进化至关重要。争夺同一生态资源的物种趋向于朝着依赖不同资源的方向进化。相互竞争的物种会逐渐改变他们的活动范围使其领地不再重叠。竞争对进化的影响称为“物种选择”,但这一描述有很大误导性。只有某一物种中的个体才能面临自然选择的压力。某一物种的繁盛或生存正是其所有个体自然选择的结果。因此物种选择实际上是个体选择的结果。

  Competition may occur for any needed resource.In the case of animals it is usually food;in the case of forest plants it may be light;in the case of substrate inhabitants it may be space,as in many shallow-water bottom-dwelling marine organisms.Indeed,it may be for any of the factors,physical as well as biotic,that are essential for organisms.Competition is usually the more severe the denser the population.Together with predation,it is the most important density-dependent factor in regulating population growth.

  任何必须的资源都可能引发竞争。这种资源对动物而言常是食物,对森林植物而言可能是阳光,对地面物种来说可能是空间,比如很多生活在浅海海床上生物。实际上,竞争对象可能是生物所必需的任何生物的或非生物的因素。通常生物密度越大,竞争越激烈。和捕杀一起,竞争是与生物密度相关的调控生物密度增长的重要因素。

  托福阅读试题

  1.The phrase"mechanisms of natural selection"in the passage(paragraph 1)is closest inmeaning to

  A.types of natural selection.

  B.dangers of natural selection.

  C.problems natural selection solves.

  D.ways natural selection works.

  1.Mechanism本身是机制,原理的意思。从原文也可以推断出来。我们都知道进化是由于"物竞天择"的原因,原文这一句就是这个意思。因此这道题选择D。

  2.According to paragraph 1,what is one effect of competition among individuals ofdifferent species?

  A.It results in the eventual elimination of the resource for which they are competing.

  B.It leads to competition among individuals of the same species.

  C.It encourages new species to immigrate to an area.

  D.It controls the number of individuals in the competing populations.

  2.通过competition among individuals of differentspecies定位到红色标注句子,但这句并没提到任何一个选项,继续往后看,下一句的主语是代词it,指代intraspecies competition,因此后面也是对物种间竞争的描述。而这一句提到了是控制population的因素,对应了选项D。

  3.The word"indigenous"in the passage(paragraph 1)is closest in meaning to

  A.native.

  B.rate.

  C.most.

  D.numerous.

  3.Indigenous是本土的意思=A选项。B是稀少的,C是大部分的,D是无数的。这个词义也可以从原文推断。原文最后半句,which引导的从句说由于欧洲引进的种族和which指代的东西竞争,是which灭绝了。往前看which引导的是"indigenous"新西兰动植物。可以推测A选项代入最合适。

  4.In paragraph 1,why does the author mention what happened in New Zealand?

  A.To indicate that Darwin understood the importance of competition.

  B.To illustrate that competition can lead to the extinction of species.

  C.To identify where the idea of competition among species first arose.

  D.To argue against the idea that the process of selection is a natural occurrence.

  4.这一段提到种族间竞争时的论点是可以控制不同种族的数量。然后举出了新西兰动植物作为了例子,而例子都是用来证明和支持观点的。因此选择B选项。

  5.According to paragraph 2,competition is not usually a significant factor among twocoexisting species when

  A.one of the species has only recently moved into the territory of the other.

  B.the species are closely related to each other.

  C.the population of one species is much larger than that of the other.

  D.both of the species are herbivores.

  5.根据coexisting species定位到原文处,前文就是原因,因为资源供给充足。而coexistence ofherbivores是给出的例证,coexistence herbivores间没有激烈竞争是因为它们都吃草,而草资源是非常充足的。理想答案是当资源充足时,竞争不会成为重要的影响因素。但原文没有,唯一合适的选择就是D,也就是原文提到的例证。

  6.The word"graphically"in the passage(paragraph 2)is closest in meaning to

  A.vividly.

  B.frequently.

  C.broadly.

  D.typically.

  6.Graph是图画的意思,graphically也就是用图形地,可以推出生动地的意思。因此选择A.vividly.B选项是频繁地,C是广泛地,D是特别地。都不符合。

  7.In paragraph 2,why does the author talk about what happened as a result of Northand South America becoming joined at the Isthmus of Panama?

  A.To make the point that predation can have as much effect on species survival ascompetition does.

  B.To show how the ability to switch to an alternative resource can give a species acompetitive advantage.

  C.To account for the current species composition of North and South America.

  D.To provide an example of the serious effects of competition between unrelated species.

  7.引出南北美洲物种竞争结果的主句是"The effects of such competition are graphicallydemonstrated…"由此推断,南北美洲动物竞争的结果就是为了说明竞争的Effects。因此选择D。A原文提到了,在最后的半句,但是前面的although说明了这不是主要观点。

  8.Paragraph 3 supports the idea that Gause's experiments were important becausethey

  A.provided a situation in which competition could be removed from the interaction betweentwo species.

  B.showed that previous ideas about the extent to which competition determines thecomposition of a community were completely mistaken.

  C.helped establish that competition will remove all but one species from any givenecological niche.

  D.offered evidence that competition between species is minimal when there is anoverabundance of a single food source.

  8.通过Gause's experiments定位,文章在描述完实验内容后,说on the basis of these experiment,那么说明后面就是实验得到的结论。也就是law of competitive exclusion.因此选择C。

  9.Which of the sentences below best expresses the essential information inthehighlighted sentence in the passage(paragraph 3)?Incorrect choices change themeaningin important ways or leave out essential information.

  A.Apparent exceptions to this law usually involves cases in which two species compete for thesame major resource but occupy slightly different niches.

  B.Although it may appear that two species always have different niches,many exceptions showthat species compete with each other.

  C.Cases in which two species not only compete for a shared resource but also occupy similarniches are considered exceptions to this law.

  D.Cases in which the two species do not occupy that same niche yet still compete for thesame resource are believed to be exceptions to this law.

  9.原文中句子的主干是seeming exceptions have been found,然后存在了转折逻辑之后说这种例外是可以被解释的。因此只有A符合。B,C,D都在一定程度上改变了原句的意思。

  10.According to paragraph 4,how does competition affect evolution?

  A.It results in the evolution of physical structures that allow the species to compete witheach other more effectively.

  B.It results I the evolutionary extinction of all but one of the competing species.

  C.It results in the competing species evolving in such a way that they no longer compete forthe same resources.

  D.It results in the competing species evolving to become so much like each other thatcompetition between them eventually disappears.

  10.第一句就提到了问题所问的内容,说competition具有evolutionary importance。后面应该就是具体的解释。往后看说同一小生态环境中的竞争物种tend to….那么tend to的内容就是答案。对应的就是C,说使得其领地不再重叠,也就是不再同一区域内进行资源竞争了。

  11.According to paragraph 4,"species selection"is a misleading term because it

  A.overemphasizes the role of selection pressure in species extinction.

  B.suggests that selection pressures directly influence whole species.

  C.does not make a distinction between species extinction and species evolution.

  D.suggests that extinction always results whenever there is a competition.

  11.通过species selection定位到标注处,后面出现了转折,说这个描写是misleading的。往后肯定就会解释原因。原文说natural selection其实是直接作用在individual上的,而不是species上。所以错误。对应了B选项,"species selection暗示了选择压力是直接作用于整个物种上的。"

  12.The word"regulating"in the passage(paragraph 5)is closest in meaning to

  A.controlling.

  B.explaining.

  C.observing.

  D.stopping.

  12.最后一句是说它是最重要的在怎么样数量增长中,影响密度的因素。很容易理解是控制。因此选A。B是解释,C是观察,D是停止。

  13.Look at the four squares[■]that indicate where the following sentence could beadded to the passage.Where would the sentence best fit?That is,as the density of apopulation increases,competition has a greater impact and leads to greater mortality.

  Competition may occur for any needed resource.■【A】In the case of animals it is usually food;in the case of forest plants it may be light;in the case of substrate inhabitants it may be space,as in many shallow-waterbottom-dwelling marine organisms.■【B】Indeed,it may be forany of the factors,physical as well as biotic,that are essential for organisms.■【C】Competition isusually the more severe the denser the population.■【D】Togetherwith predation,itis the most important density-dependent factor in regulating populationgrowth.

  13.要插入的句子开头的that一定是指代前文的一句话。并且跟density有关。而原文第一次出现density有关的词是在D选项前的一句话"denser",插入后发现,插入的就是在进一步说明D前的那一句。而后文又补充了predation和competition对density的共同作用,逻辑关系吻合,意思通顺。

  14.Directions:An introductory sentence for a brief summary of the passage isprovided below.Complete the summary by selecting the THREE answer choices thatexpress the most important ideas in the passage.Some sentences do not belong inthe summary because they express ideas that are not presented in the passage or areminor ideas in the passage.This question is worth 2 points.

  When necessary resources are limited,competition can occur among individuals of the samespecies or of different species.

  A.Competition can eliminate a species,but since most species do not depend on a singleresource,competition is often reduced by switching to alternative resources.

  B.Investigation of the ecological role of competition is difficult because ordinarily thecompetition cannot be observed directly and must be inferred from its presumed effects.

  C.Competition between a pair of species tends to lessen over time because the species tendto evolve to occupy different ecological niches and ranges.

  D.Competition between individual of the same species is usually for food whereas competitionbetween species is usually for habitat.

  E.Experiments and field observation have established that competition between species isstrong enough to prevent two species from occupying the same ecological niche.

  F.Competition is usually strongest when the density of the competing populations is the same.

  14.A正确,对应原文第二段第二,三句。B原文并没有这样的意思,一直在说是在竞争resource,不选。C后半句在原文中提到了,但s是并没有与前半句的这样的因果关系,不选。D正确,对应原文第3段的on thebasis of那一句。E正确,对应原文第四段的第二句。

  以上是蘑菇教育小编给大家整理的托福TPO29阅读Passage2原文文本+题目+答案解析,希望对你有所帮助!

托福高分榜
姓名
培训前
培训后
  • Tina
    93分
    110分
  • 简AJ
    66分
    105分
  • 金ZH
    62分
    102分
  • 曹JT
    96分
    110分
  • 鲁LY
    86分
    111分
  • 蔡DW
    89分
    110分
  • 洪YL
    78分
    112分
  • 冯HQ
    80分
    102分
  • 付DY
    90分
    113 分
  • 华SC
    59分
    112分
  • 张YH
    90分
    111分
  • 缘L
    86分
    110分
  • 小S
    94分
    110分
  • Rey
    84分
    110分
  • 商RY
    92分
    109分
  • Tina
    95分
    109分
  • Coco
    93分
    109分
  • 花XY
    68分
    108分
  • SG
    93分
    108分
  • M
    90分
    107分
  • 梁B
    80分
    105分
  • 刘MY
    82分
    105分
蘑菇校区
北京国贸校区

北京市朝阳区东三环建外SOHO东区A座1501室

400-004-6613
北京海淀校区

北京市海淀区新中关大厦B座(北翼)901、907室

400-004-6613
北京顺义校区

北京市顺义区安泰大街9号中粮祥云小镇北区8号楼906室

400-004-6613
上海浦东长柳路校区

上海市浦东新区长柳路58号证大立方505室

400-004-6613
上海徐家汇校区

上海市徐家汇区零陵路899弄飞洲国际大厦19楼G-F座

400-004-6613
深圳南山校区

深圳市南山区中山大学产学研大楼16层16A

400-004-6613